Dış Mekanlarda Kar ve buz Engelleme
Isıtma kablolarının yardımıyla kaldırımlar, yollar,rampalar,viyadükler,köprüler, merdivenler vb. alanlarda yaya ve araç geçişi için kullanılan herhangi bir alanı güvenli şekilde korumak mümkündür. Bu uygulamalar için özel ısıtma kabloları kullanılır. Çek telli 30 - 40 W/m ısıtma kabloları kullanılır.


Isıtma sistemi, ısıtma kabloları ve ısıtma şilteleri ile sağlanabilir.
Yürünen yollarda ısıtma elemanı bir kum yatağına veya beton bir katmanın içine yerleştirilirken, merdiven, teras ve benzeri alanlarda eleman şap,beton içine gömülür. Sürüş için kullanılan caddelerde, ısıtma elemanının, cadde bir araba tarafından kullanıldığında ısıtma kablosunu hasardan koruyacak beton bir katmana yerleştirilmesini açık bir şekilde tavsiye ediyoruz.
Taşıtların (kaldırımların) kullanmadığı ana yollarda ısıtma kablosu sadece kum yatağına konulabilir. Dış mekan yüzeylerinin ısıtılması için 300 - 350 W/m² watt miktarında kurulu güç uygulanır. Uygulanacak bu güç sistemin donma noktasının çok altındaki sıcaklıklarda bile doğru çalışması için gereklidir.
Ayrıca, sistemin kar & buz termostatı ve sensörleri ile kullanılması oldukça önemlidir.Çünkü; otomatik sistemler buz oluşumu tehlikesi olduğu anda ısıtma sistemini devreye sokacaktır. Bu, yalnızca sıcaklığı değil, aynı zamanda ısıtma bulunan alandaki nemin varlığını da kaydeden bir kontrol sistemi anlamına gelir.
Sistem kullanıcı tarafından manuel olarak kontrol edilirse ve ilgili yüzey bir kar tabakasıyla kaplanmışken devreye alınırsa, bu karın erimesi (katman tabakasının yüksekliğine bağlı olarak) 12 saatten fazla sürebilir. )
Isıtma kablosunun, ısıyı emmek için büyük bir yeteneğe sahip olan zemine yerleştirildiğini ve ayrıca karın suya - gizli ısı olarak adlandırılan - dönüşümü için büyük miktarda enerjiye ihtiyaç duyulduğunu anlamak gerekir.
Bu uygulamalar için koruyucu kılıflı sağlam ADPSV,MAPSV ve MADPSP kabloları sunuyoruz. Bir başka ilginç uygun uygulama ise futbol sahalarının ısıtılmasıdır. MADPSP kabloları doğrudan asfalt altına döşenebilir.










